Kaip išrinkti tobulą dovaną?

Dovanų rinkimas ir dovanojimas yra vienas iš šilčiausių būdų parodyti artimiesiems, kad jie Jums rūpi. Skirkite laiko ir pagalvokite apie žinutę, kurią norite perduoti su savo dovana. Be to, atminkite, kad žmonės dažniausiai smagiau reaguoja į dovanas, kurios yra originalios ir skirtos būtent jiems. Ieškodami tobulos dovanos, nepasimaukite ant masiškai gaminamos produkcijos, siekite tobulos asmeninės dovanos ir tada galite tikėtis geriausio rezultato.
Giftus.lt komanda pasiruošusi Jums padėti su įvairiomis Jūsų dovanų idėjomis!

kaip išrinkti dovaną

Pagalvokite apie personalizuotą dovaną

Kokią žinutę norite perduoti su dovana?

Prieš pradėdami sukti galvą, ką norite padovanoti žmogui, pagalvokite apie savo tarpusavio santykius ir ką norėtumėte jam pasakyti. Tai padės susiaurinti dovanų paieškos ratą, o ne tiesiog vaikščioti parduotuvėse be jokios idėjos ir ieškoti dovanos. Pavyzdžiui, jei tas asmuo yra Jūsų geriausias draugas, galbūt norėtumėte, jam parodyti, kad jis yra protingiausias ir linksmiausias žmogus visoje galaktikoje.
Jei žmogus, kuriam planuojate dovanoti dovaną, yra bendradarbis, galbūt norėsite, kad jis žinotų, jog vertinate jo sunkų darbą bei draugystę bendroje biuro erdvėje.
Jei asmuo yra Jūsų antroji pusė, galbūt norėsite jam pranešti, kaip mylite ir vertinate visa tai, ką jis daro.

Pasiruoškite sąrašą

Sudarykite sąrašą dalykų, kuris Jums gali padėti išrinkti dovanas. Kurdami šį sąrašą būtinai atsižvelkite į asmens skonį ir pomėgius.
Pavyzdžiui, savo geriausiam draugui, mėgstančiam kavą, galite išrinkti kavos puodelį su šmaikščia žinute apie tai, koks jis protingas ir nuostabus.
Bendradarbiui galite padovanoti dovanų kortelę į mėgstamą parduotuvę ar restoraną, kad jis galėtų išeiti ir smagiai praleisti laiką bei papietauti.
Kambarinį augalą galite padovanoti, jei Jūsų draugas mėgsta sodininkystę.
O Jūsų antrajai pusei gali patikti būti palepintam SPA paketu, tai leis jam suprasti, kad jis nusipelnė poilsio ir atsipalaidavimo už visą sunkų darbą.

kaip išrinkti dovaną
kaip išrinkti dovaną

Pasikalbėkite su žmonėmis, kurie gerai pažįsta asmenį, kuriam norite dovanoti dovaną

Pasikalbėkite su žmonėmis, kurie gerai pažįsta asmenį, kad Jums būtų lengviau išrinkti teisingą dovaną. Kadangi pats dovanos gavėjas gali nepastebėti, kad yra kažkas, ko jis nori ar jam reikia.
Pavyzdžiui, galite paklausti savo geriausio draugo mamos ar tėčio, galbūt jie turi kokių nors pasiūlymų.
Pasikalbėkite su kitais bendradarbiais, kad sužinotumėte, ar jie pastebėjo, kas Jūsų bendradarbiui patinka ir ko jis norėtų.
Paklauskite savo partnerio geriausio draugo ar jo giminaičio (sesers, brolio), ar jis kada neužsiminė kokios nors užuominos.

Peržiūrėkite asmens socialinių tinklų paskyras

Peržiūrėkite asmens socialinių tinklų paskyras ir ieškokite užuominų, kurios Jums galėtų padėti. Asmeniui, kurį norite pasveikinti, gali patikti kažkas tikrai konkretaus, o tai sužinoti galite atlikę nedidelį detektyvo darbą. Pinterest yra gera vieta ieškoti, nes žmonės dažnai „prisega“ norimus ar reikalingus daiktus ar vaizdus ant svetainės „lentų“. Taip pat, galite patikrinti asmens „Facebook“, „Twitter“, „Instagram“ ir kitų socialinių tinklų sienas, ar nėra ko nors įdomaus.
Pavyzdžiui, jei asmuo paskelbė apie mėgstamą kavinę savo socialinio tinklo paskyroje, padovanokite jam tos kavinės dovanų kortelę.
Jei žmogus pasidalijo tam tikro aprangos elemento atvaizdu, pažiūrėkite, ar yra nuoroda, kurią galite spustelėti ir nupirkti jam tą daiktą.

kaip išrinkti dovaną
kaip išrinkti dovaną

Pakalbėkite su dovanos gavėju

Pasikalbėkite su dovanos gavėju. Nėra nieko blogo paklausti žmogaus, ar yra ko nors, ko jis tikrai nori ar jam ko tikrai reikia. Dauguma žmonių tai vertina, nes tai padės užtikrinti, kad jie gautų tai, ką galėtų panaudoti praktiškai.
Pabandykite užsiminti panašiai taip: „Galbūt žinai, ką norėtum gauti dovanų savo gimtadienio proga?“. 
Arba paklauskite: „Aš dirbu su savo Kalėdinių dovanų sąrašu. Kas šiais metais yra Tavo sąrašo viršuje?“.